Opinió

OPINIÓ | Avancem en la transformació feminista

Des de la Coordinadora treballem per reforçar l'aliança entre feminismes i lluita LGTBI, per continuar treballant les polítiques d'igualtat de manera transversal i interseccional per acabar amb les estructures masclistes, patriarcals i cisheteronormatives

OPINIÓ | Avancem en la transformació feminista
OPINIÓ | Avancem en la transformació feminista

A Esquerra Republicana estem determinades a construir un país feminista, que acabi amb les desigualtats, opressions i violències que encara imposa la societat patriarcal. Una transformació feminista que estem impulsant des del Govern, amb la creació de la conselleria d'igualtat i Feminismes, per primera vegada en la història, i on les polítiques LGTBI s'han situat al capdavant, amb una Direcció General.

En paral·lel, dins de l'organització hem fet el mateix procés, reforçant l'aliança entre feminismes i lluita LGTBI. En el 26è Congrés Nacional, celebrat a Girona l'any 2011, les polítiques LGTBI van deixar de ser un àmbit estrictament sectorial per esdevenir transversals, amb la creació de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTBI. Una passa importantíssima fruit d'anys de treball, lluita i reivindicació, però no suficient.

Des de l'Executiva de la Coordinadora crèiem necessari anar més enllà, fent una aposta per reforçar el respecte per la diversitat afectivo-sexual i de gènere i la visibilitat de les polítiques LGTBI, com un pilar clau de la transformació feminista. Per això, aprofitant l'oportunitat d'un nou procés congressual com el que ha culminat aquest passat cap de setmana a Lleida, el 29è, hem impulsat algunes propostes encaminades a enfortir aquesta aliança.

S'han introduït canvis per refermar el compromís amb la diversitat afectivo-sexual i de gènere, amb un enfoc més universalitzador, i amb l'elecció de la nova Executiva Nacional hem aconseguit situar les polítiques LGTBI a primera línia, adscrivint-se formalment a la vicesecretaria general de Feminismes, incorporant-se també a partir d'ara al nom. Una vicesecretaria general de Feminismes i LGTBI amb la que continuarem treballant les polítiques d’igualtat de manera transversal i interseccional, posant el focus en les discriminacions múltiples que patim les persones LGTBI, especialment les dones lesbianes i les dones trans, per acabar juntes amb les estructures masclistes, patriarcals i cisheteronormatives amb les que encara hem de conviure i que afecten tota la societat.

 

Laura Pi Ledesma

Vicepresidenta de la Coordinadora de Polítiques LGTBI