COMUNICAT | Rebuig a l'elecció de la pregonera trànsfoba a les festes de la Mercè 2023

Des de la Coordinadora de Polítiques LGTBI volem manifestar la preocupació per l'elecció com a pregonera de les festes d'enguany d'una persona que s'ha significat, públicament i obertament, en contra de les persones trans

COMUNICAT | Rebuig a l'elecció de la pregonera trànsfoba a les festes de la Mercè 2023
COMUNICAT | Rebuig a l'elecció de la pregonera trànsfoba a les festes de la Mercè 2023

Com a Coordinadora de Polítiques LGTBI d'Esquerra Republicana volem manifestar la nostra preocupació per la decisió de l'Ajuntament de Barcelona, amb l'anunci de l'elecció com a pregonera de les festes de la Mercè d'enguany d'una persona que s'ha significat, públicament i obertament, en contra de les persones trans. 

 

Un cop més, es torna a constatar la deriva profundament transfòbica del PSC-PSOE, donant espai i validant discursos d'odi i transexcloents. Ho vam patir amb el bloqueig durant mesos de la Llei Trans estatal (després LGTBI), i ho han reiterat proposant com a diputada per Granada la senyora Carmen Calvo, o l'ara regidor de govern a l'Ajuntament, el senyoro Lluís Franco Rabell. Un deriva que es torna a confirmar amb l'elecció de la pregonera d'enguany, contraria als drets i les llibertats de les persones trans i LGTBI i que qüestiona l’educació sexual, tot i que després exhibeixin banderes LGTBI al balcó de l'Ajuntament.

 

Des de la Coordinadora de Polítiques LGTBI d’Esquerra Republicana de Catalunya ens sumem a les entitats que s'han manifestat en contra i que han demanat una rectificació per part de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Donar tribunes a veus que difonen a l’odi no contribueix a fomentar unes festes de la Mercè segures i lliures de l'LGTBI-fòbia.