DECLARACIÓ | Aturem l'onada d'odi. Plantem cara a l'LGTBIfòbia

L'assemblea de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTBI condemna l'LGTBIfòbia i emplaça el Govern a treballar incansablement per fer front a aquesta xacra

Aturem l'onada d'odi. Plantem cara a l'LGTBIfòbia
Aturem l'onada d'odi. Plantem cara a l'LGTBIfòbia

Les darreres setmanes estem veient amb consternació com s'està produint un increment alarmant dels incidents i agressions amb motivació LGTBIfòbica. Una violència que no és nova, però que segueix actuant amb total impunitat als nostres carrers i places, als nostres pobles i ciutats, contra les persones LGTBI. Una violència que lamentablement li ha acabat costant la vida al jove Samuel, assassinat el passat cap de setmana a A Coruña, al crit de “maricón de mierda”.

És la darrera mostra d'aquesta onada reaccionària que estem vivint a Catalunya, a l'estat, i a Europa i la resta del món. L'auge dels discursos intolerants i populistes de l'extrema dreta, però també des de suposats entorns progressistes, està qüestionant l'existència de les persones LGTBI i negant els nostres drets i conquestes assolides després de dècades de lluites i reivindicacions. Perquè malgrat els avenços socials i legals, la violència LGTBIfòbica demostra la fragilitat i provisionalitat dels drets de les persones LGTBI i les lleis que ens han de protegir.

Davant aquests fets cal una resposta com a societat, per deixar clar als agressors i qui els encobreix que ens trobaran, sempre, al davant. Des de les administracions, les instàncies judicials i policials, la comunitat educativa, el teixit associatiu i veïnal, sindicats i empreses, però també tota la ciutadania en general, per aturar la impunitat amb la que actuen. Hem de plantar-nos davant l'LGTBIfòbia menys evident, més tolerada i normalitzada, que sovint es dona en entorns propers, familiars, escolars o laborals. També davant la violència institucionalitzada, sovint per part de cossos policials i administracions davant les víctimes de l'LGTBIfòbia. Cal que aquestes agressions tinguin la consideració que han de tenir: són delictes d'odi, i cal perseguir-los i castigar-los amb la contundència que mereixen.

Des de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTBI d'Esquerra Republicana condemnem amb rotunditat i tota la contundència l'LGTBIfòbia i emplacem al Govern de la Generalitat, amb la nova Conselleria d'Igualtat i Feminismes, a treballar incansablement per fer front a aquesta xacra, a continuar desplegant les polítiques d'igualtat i contra les discriminacions amb els recursos necessaris, i contribuir a transformar, de la mà de les entitats i el teixit associatiu, la nostra societat per construir una República catalana on la violència LGTBIfòbica i qualsevol altra tipus de discriminació contra les persones no tinguin cabuda. Aturem l'onada d'odi.

 

Assemblea de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTBI d'Esquerra Republicana, dimecres 7 de juliol de 2021