Esquerra Republicana aprova una resolució de reconeixement de la lluita i reivindicacions de la comunitat trans

El document reivindica el compromís històric d'Esquerra Republicana acompanyant des de fa anys les entitats i col·lectius trans en la reclamació dels seus drets i la plena igualtat

Consell Nacional
Consell Nacional

El Consell Nacional ha aprovat aquest passat dissabte una proposta de resolució per reconèixer la lluita dels col·lectius trans en defensa dels seus drets i per la plena igualtat. Davant la proximitat del 28 de juny, Dia de l'Alliberament LGTBI+, Esquerra Republicana vol reivindicar el seu compromís històric amb les reivindicacions del moviment LGTBI+ i tota la feina desenvolupada des de fa anys per aconseguir avenços legals i socials.

El text ha estat defensat al Consell Nacional per Coque García acompanyat de Fina Campàs, president i vicepresidenta de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTBI, i s'ha aprovat finalment amb un 96,8% dels vots i sense cap vot en contra. La declaració adoptada reclama l'aprovació de lleis trans al Parlament i a l'Estat basades en el reconeixement de la lliure determinació de la identitat de gènere, els drets fonamentals i la dignitat de les persones, que inclogui menors, persones migrades, i que doni encaix a l'existència de les persones no binàries. En aquest sentit, el Parlament de Catalunya va aprovar el passat 17 de juny una moció d'Esquerra Republicana que demana impulsar els treballs per una futura llei trans catalana sobre el canvi de nom i el reconeixement del sexe a les persones transgènere.

Esquerra Republicana aposta així, també amb la creació de la nova Conselleria d'Igualtat i Feminismes, per continuar caminant de la mà la comunitat trans i de tot el col·lectiu LGTBI+, des d'una perspectiva feminista, interseccional, inclusiva i antipatriarcal, que ens permeti avançar en l'erradicació de qualsevol tipus de discriminació i així poder superar les limitacions del gènere, del binarisme i de la cisheteronormativitat.