28J, un repte de país

Mireia Mata
Mireia Mata
Estem treballant intensament en la construcció de la República que durant tant temps hem somniat. La República de la Llibertat, la de la Justícia Social, la de la Igualtat.

Cap d’aquestes condicions és possible sense pensar també, en la República del reconeixement i defensa dels drets de les persones LGBTI. Perquè la llibertat d’un poble es construeix a partir de la suma de les llibertats de tots i cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes, i el nostre alliberament no serà complet si no incorpora, amb fermesa, el de totes les persones amb independència de la seva opció sexual i afectiva.
 
Estem treballant intensament, des del Govern de la Generalitat, en el desplegament de la Llei LGBTI aprovada l’octubre del 2014, una llei pionera a Europa i al món,  reconeguda unànimement com el fruit del treball dels moviments LGBTI i també de l’impuls parlamentari del nostre partit. Recuperem el temps perdut durant molts mesos i donem compliment als compromisos que el Parlament va assumir per àmplia majoria amb les persones, les entitats i els partits impulsors de la Llei.
 
Però anirem més enllà. Posarem la igualtat de drets de les persones LGBTI al centre del discurs polític i social, perquè no volem una llei per a un col·lectiu. Volem un reconeixement institucional i un compromís de totes les persones que treballen als serveis públiques, i totes les persones electes amb els drets de les persones LGBTI, que són drets fonamentals i per això són pilars de la República de la Igualtat que estem construint.
 
El proper 28 de junt es celebra el Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI, i ens posem al costat de les persones, les entitats i els moviments que en forment part i que han lluitat pels seus drets, i fent-ho han lluitat també per la nostra dignitat com a societat. Nosaltres solidàriament ens sumem a la seva lluita, la de la llibertat i la dignitat. Que és causa de la nova societat que estem construint. Que és causa de tots i totes.  


Mireia Mata
Vicesecretària General d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones
Esquerra Republicana