Cap a un #noupaís de persones lliures

28 de Juny. Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI

Com cada 28 de Juny, Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI, des d’Esquerra Republicana animem a tota la ciutadania a sortir al carrer i a participar als actes i les mobilitzacions organitzades pel teixit associatiu LGTBI arreu dels Països Catalans.

I ho fem per tal de recollir el testimoni d’aquells homes i dones que ens han precedit i que sortiren al carrer en condicions adverses per lluitar pels drets de les persones LGBTI i contra la homofòbia. Així com per solidaritzar-nos amb totes aquelles persones que arreu del món, pateixen la violència i la repressió als seus països d’origen.

Des d’ERC refermem el nostre compromís per construir un nou país just i amb igualtat d’oportunitats per a tothom. Un nou país respectuós amb la diversitat sexual i lliure d’homofòbia. Un país on el dret d’estimar com vulguem i el de constituïr una família formi part del seu ADN.

Per això és molt important que en els propers mesos es completi el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia, donant-la a conèixer arreu del territori, dictant els reglaments i disposant els recursos econòmics necessaris per tal garantir la seva aplicació. Una tasca a la que s’han de sumar els nous ajuntaments sorgits de les darreres eleccions municipals per tal de fer-la arribar als pobles i ciutats del nostre país. També cal esperar el que canvi polític que s’ha produït al País Valencià i a les Illes, on el PP ha perdut la seva hegemonia després de molts anys, impliqui un avenç pel que fa a les polítiques adreçades al col·lectiu LGTB.

Només amb el vostre ajut i compromís podrem avançar a partir del 27S en el procés constituent d’un nou estat on la defensa de la diversitat, la igualtat de drets i la lluita contra la homofòbia siguin un dels seus pilars fonamentals.


Coordinadora LGTB
Esquerra Republicana