Manifest 17 maig. Dia contra la LGTBfòbia

Avui 17 de Maig, commemorem el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què fa 25 anys l’OMS va retirar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.
Però malgrat avenços significatius durant aquests darrers anys, l’homofòbia continua sent un element molt arrelat a la nostra societat: A les aules a través del bullyng homòfob, als centres de treball degut a la discriminació que pateix el col·lectiu transsexual, a les pistes esportives, a l'espai públic...

Al Principat disposem des de fa uns mesos de la Llei contra la LGTBfòbia, una legislació pionera i aprovada amb un ampli consens polític i associatiu que ens ha de permetre lluitar de manera més efectiva contra la discriminació que el col·lectiu encara pateix en molts àmbits de la societat. Tanmateix, 6 mesos després la llei continua pendent de desplegar i es fa evident la manca de voluntat del govern de CiU de tirar-la endavant.

També a nivell de la UE queda molta feina per fer. La recent sentència del Tribunal de Justícia de la UE avalant una legislació que permet excloure les persones homosexuals com a donants de sang demostra que a Europa encara perviuen moltes legislacions discriminatòries i estigmatitzadores. Per això cal que durant la propera legislatura el Parlament Europeu impulsi una Directiva contra l’LGTBfòbia que segueixi les recomanacions de l’Informe Lunacek.

Des d’Esquerra Republicana, ens adherim aquest 17-M als diferents actes organitzats per institucions i entitats per tal de commemorar aquesta data i refermem el nostre compromís d’avançar a cap a un nou país més just i lliure d’homofòbia.


Coordinadora LGTB
Esquerra Republicana