Resolució contra la lgtbfòbia

Com cada any, el 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què el 1990 l’homosexualitat va ser retirada de la llista de malalties mentals per part de l’Assemblea General de l' Organització Mundial de la Salut (OMS).

Durant aquests anys el col·lectiu LGTB ha assolit fites importants, com l'aprovació de la llei del matrimoni igualitari en diversos estats (l'Uruguay, França i Nova Zelanda ho han fet recentment).
Malauradament, l'homosexualitat encara és perseguida i castigada en molts països, mentre que la majoria no disposen de cap marc normatiu que protegeixi els drets de les persones LGTB davant de qualsevol agressió o discriminació.

Als Països Catalans, malgrat els avenços legislatius i la creació polítiques actives orientades al col·lectiu LGTB, encara queda molt camí fins assolir la plena normalització social. L’homofòbia continua sent present en molts àmbits de la societat: A les aules a través del bullyng homòfob, als centres de treball degut a la discriminació que pateix el col·lectiu transsexual, a les pistes esportives, a l'espai públic...

Per aixó, Esquerra Republicana va registrar fa una setmana al Parlament de Catalunya el projecte de llei contra la LGTBfòbia. Una llei que el nostre partit va començar a treballar des del Govern, va consensuar amb el teixit associatiu en el marc del Consell Nacional LGTB i que ha estat llargament reivindicada pel col·lectiu des de fa molts anys.
Una llei que ha de permetre reforçar els drets del col·lectiu LGTB i avançar cap a una societat més justa i lliure d’homofòbia.


Per tant, des de la Coordinadora LGTB d’ERC manifestem:

La condemna a totes les mostres d’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia que malauradament encara es produeixen a la nostra societat.

El compromís d’Esquerra Republicana de continuar treballant per consolidar els avenços assolits en matèria de polítiques LGTB i fer possible l’aprovació del projecte de llei contra la LGTBfòbia al Parlament de Catalunya.

L’adhesió als actes que organitzin les institucions i les entitats per tal de commemorar aquesta diada.



Barcelona, 17 de maig de 2013